Италиански хлябове

Съблазнителен, топъл и богат на вкусове - италианският хляб, на който никой не може да устои!

В този кулинарен курс ще си приготвим три легендарни италиански хляба, които не могат да оставят равнодушен никого. 

Първи е хрупкавият gnocco fritto, който ще ви напомни за нашите мекички, но с резен прошуто или спианата романа това пухкаво парченце ще бъде перфектната закуска. 

Ще последва ароматна фокача с превъзходен зехтин Borges, маслини и каперси. 

Финалът ще е сицилиански и разбира се, ще ви отнесе в космоса на добрия вкус, защото този хляб е много повече от разточено тесто. Това е сицилианската scaccia - "лазанята на хлябовете".

 

Програма

За този кулинарен курс сме избрали три наистина невероятни, семпли и зашеметяващи с вкус хлебни изкушения. 

Scaccia ragusana - хлябът в Италия никога не е просто хляб. Това е хлябът, който ще ви разплаче от кеф. 

Focaccia con capperi, rosmarino e olive - кралска фокача с ароматен зехтин, розмарин, каперси и маслини

Gnocco fritto - лесно и безбожно вкусно! Идеалната бърза закуска, или следобеден снак.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.