pic.title|e

Антонио и Валентина Бевакуа

Валентина Бевакуа e дипломиран икономист, козметолог и специализант по органичен синтез и козметична химия. Валя открива света на съвременните биотехнологии и козмецевтика в Института по нови технологии на живота в Бергамо, Италия. От осем години управлява собствен бизнес и е съосновател на сайта за козметика www.ekomama.net, от който се грижи до клиентите да достигнат най-добрите и най-съвременните натурални и етични продукти от наши и чуждестранни производители. 
Вероятно фамилното име "Bevacqua" ви звучи странно, произходът му е италиански и означава "пия вода", то е на съпруга ѝ Антонио. Валя твърди, че е късметлийка да го носи, българите неслучайно пожелават "да ти върви по вода" :)

От три години провежда курсове по забавна козметика, техника “козметични емулсии”, или кремове, както ги наричаме на прост език, за начинаещи и напреднали, които имат вече доста издания и протичат при голям интерес. 

В кулинарията, стихията на Валя са калабрийската и бергамската кухня. Първата заради Антонио, втората заради дългите години, в които Валя живее в Северна Италия. Антонио също е изявен кулинар, а синът им учи в престижно готварско училище.

Антонио е голям почитател на България и всичко българско. По професия е системен администратор за един голям италиански концерн в Милано. Винаги казва, че си е сгрешил професията и че е буквално роден с "tarallo" в уста (калабрийско твърдо, солено геврече с лек анасонов вкус), което не е изпускал от ръката си още преди да е проходил и в момента му е любимата закуска в мляко.
Способен да пропътува стотици километри, за да опита кухнята на някой шеф, когото той цени.
За един от рождените му дни съвсем заслужено получава пълна униформа на шеф.
С Валя откриват много сходства на българската и калабрийската кухня. За всички любители на италианските десерти, трябва да знаете, че Антонио прави най-хубавото тирамису в света.

Елате на курсовете на Валя и Антонио и ще останете пленени от качеството на храната и невероятно увлекателните истории за храни, продукти, места и хора.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.