Maestro! Pasta!

 

След огромния успех на ноемврийското издание на цикъла за италианска кухня с Антонио и Валентина Бевакуа, решихме да ви предложим поредната впечатляващо вкусна "порция Италия" с нов кулинарен цикъл от два модула, в които ще разгледаме интересни и страхотни рецепти и истории от богатата италианска кулинарна традиция. 

Нашият опитен инструктор Валентина Бевакуа ще ви въведе в големия и вкусен свят на истинската италианска домашна храна, такава каквато тя и съпругът й Антонио сервират на масата всеки ден. Валя ще отвори широко портите на италианската кухня с два фантастични кулинарни модула:

МОДУЛ 1: Maestro! Pasta! (10 и 12 февруари) - Кулинарен модул за паста.

МОДУЛ 2: Risotto! (24 и 26 февруари) - Класика и различност.

Всеки модул се състои от две посещения, в които ще ви разкажем и ще сготвим и хапнем заедно изключително вкусни и непознати ястия от истинската италианска кухня.

Програма

Кулинарно училище Food Connection и синьора Валентина Бевакуа ви канят на поредното невероятно кулинарно пътешествие. Ще прекараме незабравими няколко часа в приятна атмосфера и интересни разговори докато Валентина ви показва и обяснява как се приготвя:

Torta di maniche ripiene al forno (Калабрийска торта от паста на фурна)

10 февруари (19:00 -21:00 часа)

Вкусни пълнени "ръкавчета" от висококачествена, рязана с бронз паста, подредени красиво под формата на торта! Пастата на фурна е на особена почит в домовете в Южна Италия, има богат, но хармоничен вкус благодарение на отличното качество на доматите и пълнежа. Италианците казват, че най-вкусната паста на фурна е тази от вчера, но само ... ако остане :)

 

Tortelli di zucca mantovani (Тортелли с тиква по рецепта от Мантова, обл. Ломбардия)

12 февруари (19:00 -21:00 часа)

За да балансираме Севера с Юга, ето една северняшка рецепта, прясна пълнена паста с тиква!
Мантованската тиква е известна в цяла Италия и e доказателство, че този плод/зеленчук е истински жокер! С тиква можем да приготвим чудесни солени ястия, а ако опитаме известните мантовански тортелли, надали ще помислим да я готвим по друг начин!

ONLINE КЛАС

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.