Risotto!

Само сега: Отстъпка 10% от цената при въвеждане на код SVAH7Y в полето за отстъпка при регистрация! Побързай, ограничени места!

***

След огромния успех на ноемврийското издание на цикъла за италианска кухня с Антонио и Валентина Бевакуа, решихме да ви предложим поредната впечатляващо вкусна "порция Италия" с нов кулинарен цикъл от три модула, в които ще разгледаме интересни и страхотни рецепти и истории от богатата италианска кулинарна традиция. 

Нашият опитен инструктор Валентина Бевакуа ще ви въведе в големия и вкусен свят на истинската италианска домашна храна, такава каквато тя и съпругът й Антонио сервират на масата всеки ден. Валя ще отвори широко портите на италианската кухня с три фантастични кулинарни модула:

МОДУЛ 1: Maestro! Pasta! (10 и 12 февруари) - Кулинарен модул за паста.

МОДУЛ 2: Mamma, che buono! (17 и 19 февруари) - Зимна италианска кухня.

МОДУЛ 3: Risotto! (24 и 26 февруари) - Класика и различност.

Всеки модул се състои от две посещения, в които ще ви разкажем и ще сготвим и хапнем заедно изключително вкусни и непознати ястия от истинската италианска кухня.

Програма

Кулинарно училище Food Connection и синьора Валентина Бевакуа ви канят на поредното невероятно кулинарно пътешествие. Ще прекараме незабравими няколко часа в приятна атмосфера и интересни разговори докато Валентина ви показва и обяснява как се приготвя:

Risotto ai funghi porcini (Ломбардско ризото с манатарки)

24 февруари (19:00 - 21:00)

Ризоттото с манатарки е типично есенно-зимно ястие от италианския Север. Да се създаде перфектното ризото съвсем не е лесно! Цяло изкуство е чрез нишестето на оризовите зърна да създадем лекия естествен крем, в точното количество, който да обвие всяко зрънце висококачествен ориз, сготвен точно колкото трябва и нито една секунда повече. Съчетанието на тези фактори, плюс задължителните вино, бульон и.н. придават уникалния му автентичен вкус. Ако прибавим и богатия на акценти вкус на манатарките, ще получим това, което композиторът Джузеппе Верди, който е един от най-големите любители на ризоттото в италианската история, ще получим .... една симфония за сетивата! Това е обещание!

Orzotto (Орзотто с маскарпоне)

26 февруари (19:00 - 21:00)

За любителите на традиционното ризотто този път ще ви предложим интересен и също така здравословен вариант - орзотто! Това е типично ястие от региона Фриули Венеция Джулия. Какво е това - зрънца ечемик, приготвени като ориз, взимайки предвид различните характеристики на самото зърно. Ечемикът е много обичана култура в италианската домашна кухня, присъства във всяка супа и често в гарнитурите. Той много се обича със зимните зеленчуци, а за да придадем кремовидното було на класическото ризотто, предвид, че нишестето, типично за ориза липсва при ечемика, ще използваме .... маскарпоне! Няма да крием - за първи път опитахме тази вкусотия на прием в Кулинарния лицей в Сан Пеллегрино Терме и бяхме очаровани! 

ONLINE КЛАС

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.