Турски мезета

След многото успешни и вкусни издания на турската кухня със страхотната Сибел Реджеб, имаме голямото удоволствие да обявим поредния ни кулинарен клас -  вълнуващ и вкусен както винаги със Сибел.  

За това кулинарно пътешествие до Истанбул, Сибел ще ни покаже традиционни турски мезета, с които ще разнообразите и ще направите по-вкусно лятото. 

За високия градус на нашето настроение и този път ще се погрижат нашите приятели от Yeni Rakı, които ще ни поглезят с най-новия член на голямото семейство на Yeni Rakı - Yeni Rakı Master Blend,  който представлява купаж и съчетава в себе си най-добрите качества на трите бранда, достигайки до съвършенство.

Най-новото предложение от фамилията на Yeni Raki включва:

  1. Традиционният вкус на Yeni Raki
  2. Първокaчествен ръчно бран анасон от Yeni Raki Seri
  3. Интензивният аромат наYeni Raki Ala, отлежала в дъбови бъчви

Програма

В този кулинарен клас Сибел ще ви разкаже тънкостите за следните традиционни мезета:

 

1. Kirmızı mercimek köftesi - кюфтенца от булгур и червена леща - лесни, вкусни и богати на протеини

2. Muhammara - "султанска" разядка от орехи, домати и турска паста от червени чушки

3. Bezelye favası - пюре от грах, зехтин и лук, поръсено със сумак за много свежест

4. Topik - ролце от нахут и тахан, в което ще сложим запържен лук и кедрови ядки

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.