Jamón ibérico!

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

Кулинарно училище Food Connection ви кани на единствения в България дегустационен клас за хамон иберико (jamón ibérico), или както с голяма любов му казват испанците – “el tesoro nacional de España” ("националното богатство на Испания").

Този клас е за истинските ценители на един от най-фантастичните, деликатни и комплексни като вкус premium продукти.

Специално за нашите гости направихме вълнуваща селекция от изключителни хамони, с които искаме да ви въведем в завладяващия с истории, вкусове и аромати свят на този уникален продукт.

Нашият експерт по испанска кухня Митко лично подбра богата палитра от различни видове първокласен хамон, с които ще отключим сетивата ви за това невероятно вкусово пътешествие до най-високите върхове на испанската кулинарна култура.

Хамонът за този клас се внася от нас специално от Испания!

Програма

По време на нашия дегустационен клас ще научите: 

1.       Каква е разликата между хамон иберико (jamón ibérico) и хамон серрано (jamón serrano)?

2.       Какво е хамон (jamón) и какво е палета (paleta).

3.       Къде и как се правят най-добрите хамони в Испания?

4.       Защо „жълъдите“ са важни?

5.       Как да изберем качествен хамон?

6.       Какъв е ароматът и вкусът на хамон иберико?

7.       Не всичко, което прилича на хамон е хамон... – съвети как да не бъдете измамени.

8.       Кои са най-подходящите условия за съхранение и консумация на добрия хамон?

9.       Защо хамон иберико е полезен за здравето?

И да не забравяме и най-приятното – ще опитате ексклузивни продукти „ibérico“, някои с цени над 180 евро за килограм.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.