Pasta!

Свободните места са изчерпани. Очакваме ви на следващото издание на 9 Септември.

 

***

Емблематичният ни курс за pasta!

Малко са храните, които са успявали да завладеят света и пастата определено е един от тези кулинарни "завоеватели". Представяме ви нашия въвеждащ кулинарен курс в необятния и страшно вкусен и богат свят на италианската паста. 

Истинската паста е предизвикателство, което си струва да приемете.

Ще ви покажем и обясним достъпно как да приготвите някои от иконите на италианската кухня. Ще споделим опита си в приготвянето на истинска паста и онези малки тънкости, които правят огромната разлика между една фина, изискана и вкусна паста и преварената тестена каша, която можете да получите, ако пропуснете някой важен детайл. 

Да се приготви паста може да бъде лесно, вкусно и нецапащо занимание, с което да се забавлявате и да очаровате вашето семейство и приятели. 

Benvenuti in Italia!

 

Този кулинарен курс включва две посещения:

26 август - 11:00 - 13:30 часа (2-2,5 часа активни занимания и след това хапваме всичко приготвено)

27 август - 11:00 - 13:30 часа

Програма

По време на този страхотен кулинарен курс ще приготвите, опитате и научите:

1. забавен обзор на различни видове паста, универсални и регионални 
2. как се избира хубава паста
3. коя е "престижната" паста
4. какво значи "al dente" и защо италианците са толкова чувствителни на тази тема, която освен вкуса има и своите научно доказани храносмилателни ползи
5. колко са важни видът, формата и дебелината на пастата 
6. как се прави прясна паста
7. как се прави пълнена паста 
8. различни видове паста на фурна
9. основните правила за приготвяне на автентични сосове и овкусяване
 

Освен всички прекрасни истории за храна, хора и места, ще ви покажем и невероятни и автентични рецепти за паста, с които ще бъдете кулинарната звезда на всяко приятелско парти.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.