Турски бюрек

Свободните места за този клас са изчерпани. Очаквайте следващото издание на турска кухня през октомври.

***

След толкова много успешни и вкусни издания на турската кухня със страхотната Сибел Реджеб, имаме голямото удоволствие да започнем новия сезон с поредния ни кулинарен клас -  вълнуващ и вкусен както винаги със Сибел.  

За това кулинарно пътешествие до Истанбул, Сибел ще ни покаже традиционния турски Gül börek

Това е бюрекът, който туркините правят най-често по време на следобедния чай. Както в Англия има традиция за следобеден чай, такава съществува и в Турция и е предназначена само за жени. 

За високия градус на нашето настроение, както винаги ще се погрижат нашите приятели от Yeni Rakı, които ще ни поглезят с хубава ракия за добър вкус и блясък в очите. 

Програма

В този кулинарен клас Сибел ще ви разкаже тънкостите за традиционния Gül börek, който ще направим в две вариации и една бърза и подходяща разядка към бюрека:

Gül börek с картофи и мента

Gül börek с агнешка кайма 

- цедено кисело мляко с мента и лют червен пипер

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.