Турска кухня със Сибел

Свободните места за този курс са изчерпани. Очаквайте следващите ни издания през ноември.

***

След толкова много успешни и вкусни издания на турската кухня със страхотната Сибел Реджеб, имаме голямото удоволствие да продължим новия сезон с поредния ни кулинарен клас -  вълнуващ и вкусен както винаги със Сибел.  

За това кулинарно пътешествие до Истанбул, Сибел ще ни покаже традиционните турски "dolma" (което буквално означава "пълнен") в два от най-вкусните варианти - сушени и пълнени патладжани и сушени чушки. Разбира се, няма как да не направим и традиционен турски десерт, който ще ви отнесе директно в Рая, защото и самият десерт се казва "калта на Рая". 

За високия градус на нашето настроение, както винаги ще се погрижат нашите приятели от Yeni Rakı, които ще ни поглезят с Tekirdag Rakısı Trakya Serisi ракия за свежест, добър вкус и блясък в очите. 

Програма

В този кулинарен клас Сибел ще ви разкаже тънкостите за традиционната долма, която ще направим в две вариации и ще завършим вечерта с един невероятен десерт:

- kuru patlıcan dolması -  фантастичната "долма" от сушени патладжани*

- kuru biber dolması - "долма" от сушени чушки

cennet çamuru** -  В Рая няма лоши неща и дори калта е от сиропиран кадаиф, шам фъстък и много кеф  

 

*Сушените патладжани и чушки ще вземем от пазарите на Одрин, за 100% автентичен вкус.

** Буквално името означава "райска кал".

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.