Риба - от филетиране до соса

Свободните места за този клас са изчерпани. Не пропускайте изданието през месец ноември.

***

Нашият експерт по морска и англо-американска кухня Станислав, като истински Нептун ще ви въведе в царството на рибите. Ще започнем нашата рибна поредица с една от най-достъпните и същевременно вкусни риби на българския пазар - ципурата.

Стан ще ви разкаже и покаже как да избирате рибата, как да я филетирате и какво да правите с готовите филета. Ще поговорим за овкусяването и подходящите сосове, както и техниките за приготвяне на риба. 

Очаква ви вкусна кобинация с рецепти от остров Джърси, който взима най-доброто от кулинарните традиции на британската и нормандската кухня. 

Програма

За този кулинарен клас сме подготвили меню, което можете да приготвяте както в съчетание, така и по отделно и да бъде комплимент към други ястия. 

Ще приготвим и хапнем:

- филета ципура със златиста коричка, приготвени на тиган

- "намачкани картофи" (crushed potatoes) със сушени домати и маслини

- сос Beurre blanc, който е перфектно допълнение към печени и гриловани риби

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.