Средиземноморска кухня

4 посещения Цена: 200 лв. Остават 3 места!

Регистрация за курса

Обичате ли Средиземноморието?

В кулинарно училище Food Connection също го обичаме и вярваме, че съвременната гурме култура на Западния свят има своите дълбоки корени в продуктите, техниките и ястията от този богат на история и кулинарни традиции регион.

Това е кулинарният ни курс, в който ще вкусите и ще се научите да приготвяте някои от емблематичните ястия на европейското Средиземноморие. Ще ви преведем през класически вкусове от слънчева Гърция, Италия, Франция и Испания. В продължение на 4 класа ще ви разкрием по лесен и достъпен начин тайните, техниките и любопитни истории за 12 прекрасни рецепти (от сосове до десерти), които след това ще можете да приготвите за семейството и за приятели.

Курсът ще бъде воден от нашия експерт по средиземноморска кухня Митко, който ще ви забавлява и разкаже интересни истории за културата, продуктите и рецептите на Средиземноморието.

 

 

Курсът включва 4 посещения:

28 октомври, събота (11:00 - 13:30)

29 октомври, неделя (11:00 - 13:30)

04 ноември, събота (11:00 - 13:30)

05 ноември, неделя (11:00 - 13:30)

 

Програма

Hola, Barcelona!

- Fideuà de marisc - една от големите звезди в кулинарния небосклон на слънчева Испания.

- Alioli - сосът, който ще бъде нужната добавка към фидеуата и към почти всяко ястие, защото ще се влюбите в него

- Crema de Sant Josep (crema catalana) - ароматен и лек крем, който ще короноваме с фина карамелена коричка

- Carajillo de Licor 43 - ароматно еспресо среща невероятния испански ликьор "43" в един удивителен коктейл

 

Ciao, Milano! 

- Risotto milanese 

- Tiramisù

- Campari поднесено в интересен коктейл от Петър Петров, Brand Ambassador, Maxxium Bulgaria

 

Yassou! 

- Гръцка мусака

- „Удоволствие от остров Хиос“ – лек и богат на аромати десерт за тънка талия и изискан вкус. Ще използваме един уникален продукт, който се добива само на едно място в света!

- Ouzo 12 ще вдигне градуса на нашето гръцко приключение

 

La Provence!

- Pissaladière - страхотната провансалска "пица", която ще ни отнесе право в сърцето на слънчева Ница.

- Салата Niçoise 

- Aperol Spritz ще донесе средиземноморското слънце и настроение в един фантастичен коктейл, показан от Петър Петров, Brand Ambassador, Maxxium Bulgaria

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.