Испанска кухня с chef Damián Rey Cernadas

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

За пръв път в България!

Кулинарно училище Food Connection и Отдел "Обраование" към Посолство на Испания в България имат удоволствието да ви поканят на единствения по рода си кулинарен клас за испанска кухня за любители под ръководството на шеф Дамиан Рей Сернадас, който ще сподели своя богат опит с вас. Дамиан е доказал своя талант като шеф-готвач в ресторанта Yayo Daporta (1* Michelin), а от 2012 г. е преподавател по висша кулинария в центъра за професионално развитие CIFP в град Компостела. 

За всички любители на качествената и приготвена с много грижа храна, предлагаме възможността да се запознаете лично с шеф Сернадас и да приготвите сами под негово ръководство едно фантастично иберийско меню.

Специално за кулинарния урок на шеф Сернадас ще осигурим от Испания невероятната риба треска, с която нашата вечеря ще се издигне на ниво, достойно за най-добрите традиции на испанската кулинария. 

 

Програма

Шеф Дамиан Рей Сернадас е от Галисия (Испания), където се приготвят едни от най-добрите риби и морски дарове в Европа и за своя кулинарен мастърклас ни предлага вкуса на морето и земята на Галисия. Нашето меню ще включва:

Bacalao confitado, crema de brécol y piperrada de pimientos, con un toque de aromática "allada" - филе от риба треска конфи с крем от броколи, пиперада от чушки и ароматна следа от класически галисийски сос от зехтинова инфузия на чесън при ниска температура

Tarta de Santiago - Този традиционен сладкиш от испанската област Галисия се приготвя основно от бадеми, яйца и захар и е пристрастяващо вкусен. В средата е отпечатан кръстът на ордена на Сантяго де Компостела, чиито покровител е националният светец на Испания, Свети апостол Яков. Тарта де Сантяго е испанският представител в списъка на 25-те най-добри десерта в света, според сайта Business Insider.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.