Испански коледни сладки

Свободните места са изчерпани.

***

За нашето иберийско коледно издание сме ви подготвили селекция от две от най-емблематичните коледни сладки в Испания - деликатните и разтапящи се в устата маслени курабийки "полворонес" (polvorones) и "туррон" (turrón) - испанската халва от бадеми, за която съществуват писмени сведения от XI век, а рецептата за испанската версия на този десерт с арабски произход датира от XV век.

Класът за испански коледни сладки е част от съвместния проект на Институт Сервантес-София и кулинарно училище Food Connection за популяризиране на културата и гарстрономията на испаноезичния свят.

Очакват ви разтапящи се в устата сладки "полворонес" и плътния и характерен вкус на истински "туррон" по рецептата от град Хихона, Испания.

Програма

В този кулинарен клас за испански коледни десерти ще ви покажем как да си приготвите вкусни и деликатни маслени курабийки "polvorones" и класическата рецепта за испанската халва от бадеми "turrón".

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.