Сирийска кухня

За нас е огромно удоволствие да обявим новите ни приказни предложения от вкусния и ароматен свят на арабскатa кухня с Хриси Тахле - най-новото лице от екипа на Food Connection, която ще ни въвежда в тайните на сирийската, иракската и либийската кухня

Хриси ще ни пренесе в сърцето на кулинарен Дамаск, където вкусната храна и сирийското гостоприемство правят вълшебната връзка, заради която съществува Food Connection. 

 

Лятото идва с вкусове от Ориента!

 

С Хриси ви казваме: أهلا وسهلا (накратко се превежда "добре дошли", но всъщност е изключително дълбок израз за гостоприемство и споделяне и означава да накараш гостите да се почувстват като част от семейството и да им предложиш всичко, което имаш).

Програма

Нашето меню за този фантастичен кулинарен курс ще включи следните традиционни и невероятно вкусни ястия:

- Маклубе (مقلوبة) е едно от най-популярните ястия в Сирия. Рецептата е позната още от Средновековието, като за първи път е спомената в знаменитата арабска кулинарна книга Китаб ал-табих (كتاب الطبيخ) от 1226 г. Състои се от ароматен ориз, зеленчуци и месо, апетитно обвити с вкусен патладжан. 

- Фатуш е една от най-известните салати, произлизащи от историческите "Земи на Шам" (Сирия, Ливан, Палестина). Свежа и много лятна, салатата фатуш комбинира различни зеленчуци, хрупкави парченца пържена арабска питка и много свежест от прясно изцеден лимон, зехтин и сумак.

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.