Индонезийска кухня

1 посещение Цена: 60 лв. Остават 2 места!

Регистрация за курса

Добре дошли за пореден път в ароматния кулинарен свят на далечна Индонезия! 

За този клас сме ви подготвили феноменалното пилешко Satay (Sate) - една от кулинарните икони на Югоизточна Азия. 

За нашата автентична индонезийска кухня ще се погрижи лъчезарната Рианти (приятелите я наричаме просто Яти), която поддържаше кулинарните традициите в Посолство на Индонезия, а отскоро има собствен индонезийски ресторант (Yati Cooking) в София.

 

Програма

На този кулинарен курс ще приготвите следното фантастично меню:

- Sate ayam - прекрасни шишчета от пилешко месо, които ще овкусим с невероятен фъстъчен сос

- Sambel kacang - фъстъчен сос, в който ще се влюбите

- Acar - "ачар" е свежа салата със сурови зеленчуци

- Nasi kuning - най-ароматният и богат на вкусове жълт ориз с кокосово мляко, прясна куркума, галангал, джинджифил, звездовиден анасон, кардамон, лимонова трева, листа кафир лайм, листа "салам" (това е растение, не е колбасът!) и др. подправки.

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.