Тантра в кухнята

„Готвенето е като любовта. Трябва да се прави с огромно желание, или въобще да не се захваща.“ Хариет ван Хорн, американски колумнист и критик

 

Зимата е към края си ... подходящо време да се погрижим и пречистим телата си за новия топъл сезон!

Представяме ви нашия най-нов проект със Селина Галери (Selina Gullery), която в последните 7 години изнася готварски workshops по цял свят и е известна със своите креативни и изпълнени с любов ястия. Селина е основател на движението за Intuitive cooking, което печели фенове по цял свят. 

Основавайки се на принципите на йога философията, ние ще създадем прекрасна симфония от храни, за да нахраним нашето тяло и дух. В модерния свят, където свързаните със стрес заболявания са най-честата причина за влошено здраве, ние често пренасяме този стрес на всички нива от нашия живот, нашите хранения за забързани, или не намираме време за готвене... Intuitive cooking или "готвене по интуиция" предлага начин да се справим с това. С Intuitive cooking ние влизаме в синхрон с нашето тяло и се научаваме как да се доверим на процеса на готвене, да фокусираме нашия разум и да използваме всичките си сетива, за да приготвим храната и да подберем подправките. Тогава готвенето се превръща в изживяване на всички нива на тялото и духа. 

Този курс е подходящ за любители и полу-професионалисти. 

Курсът ще бъде изнесен на английски език, като ще осигурим превод на български.

Програма

В този клас готвене, Селина ще ни научи как да създаваме пълноценна храна, която е питателна и лесна за усвояване.
Базирайки се на принципите на философията на Аюрведа и Йога, вие ще научите как да готвите съзнателно и с наслада.

Ще приготвим:

- ароматна супа от сезонни зеленчуци

- основно ястие, което ще ангажира всички наши сетива

 

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.