Веган Новобранци

С този кулинарен курс ще разбием всички митове за веган кухнята – „безвкусна, трудна и скъпа”. Ще впечатлите близките и гостите си с богата трапеза от нещо много повече от „просто салата” и „само някакви зеленчуци”. Независимо дали сте вече изцяло на веган хранителен режим или искате да пробвате нещо ново, ще се научите как да правите разнообразни ястия вдъхновени от цял свят, приготвени здравословно, с пълноценни и минимално преработени продукти.  

С богатия си и вкусен опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по вегетарианска/веган кухня" и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и хранителни веган рецепти.

 

Този кулинарен курс включва 6 посещения:

12 март  (19:00 - 21:00)

14 март  (19:00 - 21:00)

19 март (19:00 - 21:00)

21 март (19:00 - 21:00)

26 март (19:00 - 21:00)

28 март (19:00 - 21:00)

 

Програма

От този уникален кулинарен курс ще научите:

- подходящата първична и термична обработка

- как се готвят бобови и житни

- кои са подходящите подправки за обогатяване на вкуса

- разнообразни вкусове комбинации

- техники за рязане и оформяне на зеленчуци

- сосове, дресинги и разядки, които правят трапезата по-специална

- как се прави перфектната салата

- техники за веган и суров десерт

- алтернативи на яйца и сирене за различни цели  

- употреба за безглутенови брашна

- разнообразни съставки богати на важни минерали и хранителни вещества (калций, магнезий, желязо и разбира се протеин)

- сезонна кухня

 

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите.

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.