Аюрведа през лятото
Свободните места за този клас са изчерпани!
***
Лятото е времето, когато ни се иска да имаме повече време навън, да пътуваме, да се смеем и да споделяме вълшебни мигове с любимите ни хора. Често пъти храната, която консумираме през летния сезон се свежда обикновено до сурови плодове и зеленчуци, защото ги има в изобилие, лесно и бързо се приготвят за салати или смутита.
Според Аюрведа – древната лечителска система за поддържане на здравето в равновесие, консумирането на твърде много сурова храна, може да предизвика намаляване на храносмилателния огън Агни, да предизвика храносмилателни смущения, да преохлади системата и като цяло да доведе до дисбаланс на студените доши – Вата и Кафа.
Водещ на курса е аюрведичният консултант Екатерина Минкова, която е започнала своето посвещение в Аюрведа при д-р Антоанета Заркова, продължила е с готварските курсове на Юрий Ковачев и е специализирала в Американската ведическа академия с ръководител Дейвид Фроли.
Програма
В този клас за летни аюрведични рецепти ще имаме възможност да навлезем в идеите на Аюрведа за суровата храна, да разберем как да придържаме дошовите ни специфики в баланс по време на летния сезон, ще се научим да приготвяме няколко много вкусни, лесни и бързи аюрведични ястия.
Теоретична част – дошите в летния сезон, мерки за балансиране.
Практическа част – ще се научите да приготвяте:
- Бамя с кокос (ако си от хората, които не обичат бамя, почти е сигурно, че след тази рецепта ще ти стане любима)
- Тиквички с кашу
- Ориз басмати с лимон
- Райта