Веган Новобранци (интензивен летен курс)

Представяме на вашето внимание специалния ни летен интензивен курс за увод във веган кулинарията.

Заедно ще разбием всички митове за веган кухнята – „безвкусна, трудна и скъпа” и после гаранирано, ще впечатлите близките и гостите си с богата трапеза от нещо много повече от „просто салата” и „само някакви зеленчуци”. Независимо дали сте вече изцяло на веган хранителен режим или искате да пробвате нещо ново, ще се научите как да правите разнообразни ястия вдъхновени от цял свят, приготвени здравословно, с пълноценни и минимално преработени продукти.  

С богатия си и вкусен опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по вегетарианска/веган кухня" и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и питателни веган рецепти.

 

Този кулинарен курс включва 6 посещения:

13 август (19:00 - 21:00) 

14 август (19:00 - 21:00) 

15 август (19:00 - 21:00) 

20 август (19:00 - 21:00)

21 август (19:00 - 21:00)

22 август (19:00 - 21:00)

 

 

 

Програма

С промяната на сезоните и изобилието на свежи и разнообразни плодове и зеленчуци сме подготвили интересни и оригинални ястия с летни продукти, с които лесно и неусетно ще развиват различни готварски способности – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на кулинарни умения ползвайки изцяло растителни съставки.

От този уникален кулинарен курс ще научите:

- подходящата първична и термична обработка за зеленчуци, печива и др.

- как се готвят бобови и житни - разядка, къри и др.

- кои са подходящите подправки и комбинации за обогатяване на вкуса

- техники за рязане и оформяне на зеленчуци според целите и нуждите

- сосове, дресинги и разядки, които правят трапезата по-специална

- как се прави перфектната салата, различни питателни рецепти

- техники за суров десерт

- алтернативи на яйца и сирене за различни цели  

- употреба за безглутенови брашна

- разнообразни съставки богати на важни минерали и хранителни вещества (калций, магнезий, желязо и разбира се протеин)

- сезонна кухня

 

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите. 

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.