Храна за Промяна

4 посещения Цена: 300 лв. Остават 2 места!

Регистрация за курса

 

„1 промяна в храненето на ден прави 365 промени в годината. Което си е промяна на живота.“ - Сара Бритън

 

Представяме ви нашия пореден съвместен проект с хранителния терапевт и консултант и страхотен човек - Михаела Белорешка. С помощта на Михаела, вие ще достигнете до осъзнат избор и контрол над това, с което се храните и как вашето меню да бъде сезонно, балансирано и богато на всички важни за доброто физическо и духовно здраве.

Този курс е за всички, които осъзнават огромната роля, която пълноценната и добра храна има върху нашия живот и този на нашите деца.

Ние не сме просто това, което ядем! Ние имаме съдбовна роля колко здрави ще бъдат нашите деца.

Храната е избор, който всеки от нас прави - всеки ден, цял живот. 

 

Курсът "Храна за Промяна" е в 4 посещения с лекционна част, Q&A и практическа част:

- 28 септември - Модул 1: Основи на здравословния живот 

- 29 септември - Модул 2: Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?

- 5 октомври - Модул 3: Детоксикация и разтоварване в ежедневието - какво е детоксикация и какво е важно да знаем?

- 6 октомври - Модул 4: Десерти – психология на храненето и наслада от храната

 

Описание на пълната програма ще откриете по-долу.

На края на курса, всички участници ще получат безплатни материали, рецепти и практически съвети за здравословно хранене, както и книга със сезонни рецепти на Михаела Белорешка!

Програма


Лекция 1: Основи на здравословното хранене и живот (лекция, Q&A и практическа част)

- Правилно приготвяне и комбиниране на различни групи храни
- Каква е разликата между храната днес и естествената храна от природата?
- Как да пазаруваме с разбиране за качеството на продуктите около нас?

Практикум: Баланс и здраве. В този модул ще се научим как да си приготвим полезни и вкусни допълнения към всяко едно хранене, които подпомагат усвояването на хранителни вещества и разнообразяват менюто. Ще се научим да правим пречистено масло гхи, кълнове, прясна и дива ферментация на зеленчуци!

Ще приготвим джинджифилова сьомга с цветна есенна салата.

 
Бонус материали:
Как да си направим кълнове.pdf
Как да си направим пречистено масло гхи.pdf 
Как да си направим дива и прясна ферментация у дома.pdf
Рецепти.pdf
 

Лекция 2: Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?

- как работи храносмилателната система, какво я стимулира и блокира?
- как храносмилането е свързано с всички системи в тялото?
- как да приготвяме храните, за да са лесни за храносмилане – древни техники и модерни трикове
- подправки, храни и билки – как да ги използваме?

Практикум: Сезонна купа на изобилието. В този модул ще научите как да сготвите правилно зърнени храни, как да сварите вкусно и правилно бобови храни, да приложиш различни техники за обработка на сурови храни, които подпомагат храносмилането.

Ще приготвим цветна купа от пухкав басмати ориз с бадеми, най-вкусната салата от леща, мариновани моркови, няколко вида масажирано зеле с авокадо сос.

Бонус материали:
Приготвяне на зърнени храни.pdf
Приготвяне на бобови храни.pdf
Лечебни храни за храносмилане.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 3: Детоксикация и разтоварване в ежедневието

- какво е детоксикация и какво е важно да знаем за този процес?
- как да си направим детокс смути и хранителен режим, в който да се разтоварваме, но да не гладуваме?
- кои са всички системи за детокс в тялото и доказани техники, съобразени с активния начин на живот, които да прилагаме
- техники за приготвяне на сурови храни

Практикум: Деток смути и суров обяд. В този модул ще научите как да приготвите сами у дома кълнове, да балансирате правилно съставките в своето смути и ще приготвим вкусни и разнообразни компоненти за такоси, които може да хапвате всеки ден от своя разтоварващ режим.

Сурово детокс смути – 2 вида
Сурови цветни такоси с тамари гъби и ароматен ядков сос 

Бонус материали:
Eжедневни детокс техники.pdf
Рецепти.pdf
 

Лекция 4: Здравословни десерти – психология на храненето и наслада от храната

- какво е осъзнато хранене и как то се отразява на здравето ни?
- какво представлява емоционалното хранене и как да го разпознаем
- мястото на десертите и сладкото в здравословното хранене?

Практикум: 3 вида леки десерти. В този модул ще поговорим за осъзнатото хранене и как храната се е превърнала в начин на живот, наслада и споделяне. Ще приготвим 3 вида леки и щадящи тялото десерта за специални моменти.

Амарето кексче с лешников крем (без глутен)

Печена круша (без глутен и веган) 

Мока мус (без глутен и веган)  

Бонус материали:
Лечебни храни за баланс на кръвна захар.pdf
Психология на храненето.pdf
Рецепти.pdf
 

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.