Етерични масла в кухнята

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

 

При толкова много опции от подправки на пазара, може би се питате: „Защо да готвя с етерични масла"?. Те не само ще осигурят вкус и аромат към храната, но също така позволяват да се наслаждавате на всички ползи за здравето, които етеричното масло може да притежава и предлагат удобство, когато пресни съставки не са налични. Можете да използвате етеричните масла за подобряване на храносмилането, детоксикиране, имунитет, осигуряване на антиоксиданти и други ползи. Наличието на етерични масла под ръка улеснява, когато нямате време да стигнете до магазина, за да си купите пресен босилек или просто сте използвали последния си лимон. Освен че осигуряват удобен начин за подправяне на храната, етеричните масла могат да бъдат и по-рентабилни в дългосрочен план. Минимално количество масло добавя много аромат към ястието, а и имат дълъг срок на годност при правилно съхранение. 

Лектор кулинария с етерични масла е Драгостина Грънчарова, която повече от 15 г се развива в тази област . При готвенето със силно концентрираните масла има редица тънкости. Драгостина с радост ще сподели от богатия си опит и ще ви научи на всички правила за употребата на етерични масла в кулинарията.

В този кулинарен ще ползваме етерични масла с марка DoTerra, които са безопасни за консумация.

Програма

Ще се потопите в кулинарията с етерични масла приготвяйки следните вкусотии:

- Уханна крем супа от есенни зеленчуци с етерично масло от куркума и от мащерка

- Крехки пилешки бон филета с аромати на етерично масло от розмарин и портокал

- Задушен ориз със сотирани зеленчуци и кълнове от боб мунг заедно с етерично масло от розов пипер

- Мус от тиква и лешников тахан с етерично масло от кардамон и от канела, чудесен десерт да се насладим на златната есен

- Свежа лавандулова  лимонада - изненада с променящ се цвят с етерично масло от българска лавандула

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.