Ферментация на храни и напитки

2 посещения Цена: 120 лв. Остават 4 места!

Регистрация за курса

Не е случайно, че във всички краища на света има традиции да се прави и консумира ферментирала храна под някаква форма. Все по-популярни са множеството здравословни ползи от редовната консумация на пробиотиците, които по естествен начин организма ни си набавя от различни храни.

На пазара има различни пробиотични продукти, но какво по–хубаво от това сами да си ги приготвим по наш вкус и с подбрани от нас съставки.

Именно на това ще се научите 2 поредни съботи заедно с Николета Колева, експертът на Food Conection във веган и вегетарианска кухня, която освен голям любител на ферментирали храни и напитки, е и с богат професионален опит в областта.  

 

Курсът е подходящ за вегани.

Този кулинарен курс включва 2 посещения:

23 ноември (11:00 - 13:00)

30 ноември (11:00 - 13:00)

 

Селекцията от здравословни и био хранителни продукти за този клас е с подкрепата на harmonica както и пробиотик марка Провиотик (PROVIOTIC) - растителен иновативен пробиотик Lactobacillus Bulgaricus (vegan & organic), изолиран от българско кокиче, без консерванти и изкуствени добавки.

Програма

 Курсът ще включи приготвяне на:

- Kimchi - ферментирали зеленчуци с пиканти подправки, основен продукт в традиционната корейската кухня. Адаптирана рецепта във веган вариант.

- Sauerkraut - рецепта за киселото зеле чрез дива ферементация, смята за най-известното немско ястие на света.

- Метод за ферментация на кореноплодни и подправки с ябълков оцет

- Метод за ферментация на различни зеленчуци с комбуча

- Веган кисело мляко от кокос и кашу (заквасена с веган пробиотик )

- Рецепта винегрет с комбуча и японско мисо, с което ще овкусим свежа зелена салата

- Азиатски оризови ролца с кимчи и нори

 

Напитки:

- Как се прави комбуча

- Два метода за комбуча с двойна ферментация, което я прави по–благоприятна и вкусна

- Млечен кефир

- Кефир с кокосова вода (веган)

 
В допълнение ще ви подарим гъби комбуча, стартер кафир (от два вида). Ще получите и файл с рецепти, инструкции и техники.
Ще имате възможност да опитате ядковите сирена D'free съдържащо веган пробиотична закваска

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.