Aюрведични безглутенови закуски

След големият интерес към класа за аюрведична храна за път, воден от прекрасната Екатерина Минкова, в чиято програма бяха включени легендарните самоси, представени в техния по-здравословен вариант, на фурна с плънка от зеленчуци и гхи, се появиха доста запитвания за техният бузглутенов вариант. Все повече хора имат нетолерантност към глутена или просто се опитват да намалят количеството му в менюто си без да имат непоносимост към него.

За всички вас Катето разработи специален безглутенов вариант на тази толкова вкусна и питателна храна, която позволява човек да се развихри и сътвори толкова много разнообразни варианти за плънка. Когато се изпекат самосите могат да останат годни за консумация няколко дни. Биха послужили като идеална храна по време на междинните ви похапвания или просто като бърз и засищащ обяд. Лесно се транспортират и са подходящи по време на пътешествия и почивки. Много добре биха допълнили менюто ви при честването на рождени дни и други празненства, защото имат приятен и апетитен вид.

 

Водещ на курса е аюрведичният консултант Екатерина Минкова, която е започнала своето посвещение в Аюрведа при д-р Антоанета Заркова, продължила е с готварските курсове на Юрий Ковачев и е специализирала в Американската ведическа академия с ръководител Дейвид Фроли.

Програма

Под ръководството на Катя ще приготвите следните чудесни рецепти:
- Безглутенови самоси с плънка от спанак и панир
- Безглутенови самоси със сладък картоф и стафиди
- Сос от кокосово мляко и пресен кориандър
- Сос от кисело мляко и манго

ONLINE КЛАС

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.