Аюрведична кухня за жени

В най-женския месец от годината какво по-добре от това да насочим вниманието си към фината и деликатна женска природа. Нека почетем жената и нейното нежно присъствие в живота на всеки един от нас. Благодарение на нея всичко може да се превърне в нещо по-красиво, по-меко и по-благородно.

Днешната съвременна жена е поставена пред изключително трудно предизвикателство, изискващо от нея да запази мекотата, която носи в своята изначална природа. Много често това отклонява фокуса от нея самата, тя забравя да се грижи добре за себе си, няма време да приготвя храната си, да си подарява малки ежедневни ритуали.

Древната наука Аюрведа има много какво да даде в подкрепа на женското здраве - от специални билки и добавки, балансиращи хормоналната система, през ежедневна грижа чрез самомасажи и не на последно място  - храната, която консумира и начина по който я приготвя.

Този клас е посветен на аюрведичната кухня за жени и е предназначен към всички онези дами, които искат да чуят повече по темата и да обогатят практическите си умения в приготвянето на блага, вкусна и красива храна, подхранваща нежната женска природа.

Водещ на курса е аюрведичният консултант Екатерина Минкова, която е започнала своето посвещение в Аюрведа при д-р Антоанета Заркова, продължила е с готварските курсове на Юрий Ковачев и е специализирала в Американската ведическа академия с ръководител Дейвид Фроли.

Програма

Теоретична част: ще разгледаме някои храни и техните аюрведични качества, които подпомагат женското здраве и балансират цялата система на жената.

Практическа част, заедно ще приготвим:

- Нежен шафранов ориз басмати с бадеми и рози

- Зеленчуково ястие с аспержи и панир

- Красива разядка с червено цвекло

- Млечен десерт с розова вода

 

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.