Сурови десерти с пробиотици

Представяме ви кулинарния ни клас за сурови десерти от ново поколение. Специалното на рецептите и техниките, които ще научите на този клас, е че всички кремове за торти ще са ферментирали с пробиотик. По този начин десертът е по–лесен за храносмилане и по–лек от стандартната сурова торта.

Също така за приготвянето на тези десерти се използват само пълноценни и чисти съставки, без глутен, без рафинирани и преработени продукти, без тръстикова захар, без животински продукти. Ползваните подсладители са кокосова захар, кслилитол, еритрол, които не вдигат рязко гликимичния индекс и са подходящи за диабетици. Ползват се сушени плодове в много малки количества за разлика от типичните сурови торти. 

За този кулинарен клас се ползва пробиотик марка Провиотик (PROVIOTIC) - растителен иновативен пробиотик Lactobacillus Bulgaricus (vegan & organic), изолиран от българско кокиче, без консерванти и изкуствени добавки.


Благодарение на богатият си опит във веган и raw кулинарията придобитa на различни места по света и редица професионални курсове при водещия експерт по сурови десерти и шоколад във Великобритания - Ейми Левин (Amy Levin), Николета Колева ще ви научи на чудесни и лесни за приготвяне рецепти за сурови торти както и много съвети и техники за приготвянето им в домашни условия.

 

Курсът е подходящ за вегани.

Подгответе се за кулинарно приключение, където вкусното и натуралното са приятели! 

Програма

Заедно с Ники ще приготвите следните изкушения:

- Торта с крем манго и блат без ядки

- Мраморна торта с два крема от боровинки и ванилия

- Тарталетки с вкус на капучино и амарето (без алкохол)

- Веган ганаш със сурово какао и аромати на българска роза и мурсалска билка

- Суров конфитюр от горски плодове (без захар и без термична обработка)

- Различни видиве алтернативни и нерафинирани подсладители 

- Техники за декорация 

 

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.
По време на курса ще имате възможност да дегустирате невероятно вкусния занайчиски шоколад МURSALA, първият функционален шоколад с български билки на марката SmartSisters.  

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.