Веган Новобранци (интензивен летен курс)

3 посещения Цена: 200 лв. Остават 4 места!

Регистрация за курса

Представяме на вашето внимание специалния ни летен интензивен курс за увод във веган кулинарията.

Заедно ще разбием всички митове за веган кухнята – „безвкусна, трудна и скъпа” и после гаранирано, ще впечатлите близките и гостите си с богата трапеза от нещо много повече от „просто салата” и „само някакви зеленчуци”. Независимо дали сте вече изцяло на веган хранителен режим или искате да пробвате нещо ново, ще се научите как да правите разнообразни ястия вдъхновени откухнята от цял свят, приготвени здравословно, с пълноценни и минимално преработени продукти. Като допълнение без глутен, без захар, без рафинирани и модифицирани съставки и транс мазнини.

С дългогодишният си и вкусен опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по веган кухня и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и питателни рецепти само с чисти и натурални продукти.

 

Този кулинарен курс включва 3 посещения от 3 часа:

24 август (18:30 - 21:30)

26 август (18:30 - 21:30)

28 август (18:30 - 21:30)

 

Програма

С промяната на сезоните и изобилието на свежи и разнообразни плодове и зеленчуци сме подготвили интересни и оригинални ястия с летни и есени продукти, с които лесно и неусетно ще развиват различни готварски способности – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на кулинарни умения ползвайки изцяло растителни съставки.

От този уникален кулинарен курс ще научите:

- подходящата първична и термична обработка за зеленчуци, печива и др.

- как се готвят бобови и житни - разядка, къри и др.

- кои са подходящите подправки и комбинации за обогатяване на вкуса

- техники за рязане и оформяне на зеленчуци според целите и нуждите

- сосове, дресинги и разядки, които правят трапезата по-специална

- как се прави перфектната салата, различни питателни рецепти

- техники за суров десерт

- прости алтернативи на яйца и сирене за различни цели  

- употреба за безглутенови брашна

- разнообразни съставки богати на важни минерали и хранителни вещества (калций, магнезий, желязо и разбира се протеин)

- някои супер храни и как и защо да ги допълвате към менюто си

- сезонна кухня

- как да правите сами кълнове 

 

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите. 

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас отново е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и био и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.

За този курс специален партньор са Ancestralsuperfoods - окълнали и ферментирали функционални храни, които са богати на лесно усвоими хранителни елементи,  био, веган, сурови, алкални, обогатени с пробиотици от 100% растителен произход и направени от внимателно подбрани безглутенови зърнени храни.

По време на този клас ще имате възможност да дегустирате чудсните ядкови сирена с пробиотик D'Free.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.