Зимна аюрведична кухня

1 посещение Цена: 90 лв. Остават 4 места!

Регистрация за курса

Смяната на сезоните и съобразяването на начина ни на режим и хранене спрямо тях е една от основните мерки, които се прилагат в Аюрведа за поддържане на здравето ни в равновесие. Според тази древна система есента и началото на зимата се разглеждат като Вата период, а краят на зимата като период с увеличена Кафа. Основните елементи, които преобладават тук, са въздухът и водата, които са със студена природа, което кара нашият храносмилателен огън да не работи така добре. Ето защо от съществено значение е да знаем как да променим храненето си, така че да останем в съзвучие със студеното време навън, грижейки се за доброто ни храносмилане и елиминиране, което ще пази имунната ни система здрава и готова да противодейства на неблагоприятните фактори, характерни за този период на годината.

Това е специален кулинарен клас, посветен на особеностите на аюрведичното хранене през зимата, съдържащ теоретична част и практическа кулинарна част.

 

Програма

Теоретична част:

- ще разберем кои са храните, подходящи за този сезон
- кой е най-удачният начин за тяхното приготвяне
- как с помощта на подправките да подпомогнем доброто храносмилане
- ще разгледаме таблици с храните спрямо дошите за сезона

Практическа кулинарна част:

- крем супа от тиква с лешници
- кореноплодни с панир в суроватка
- ориз басмати със сусам
- чътни от червено цвекло

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.