За любителите на морските дарове, този онлайн кулинарен курс е всичко, което сте чакали!
Нашият опитен инструктор по средиземноморска и испанска кухня Митко ще ви отнесе на морско пътешествие до слънчева Испания и Гърция и ще ви разкрие тайните за истински сочни и крехки скариди и октопод.
Ще разберете как да избирате, чистите и приготвите скариди, как да сварите октопод и всички тайни за разкошни и сочни морски дарове.
Ще ви покажем следните рецепти:
- Gambas al ajillo - една от класиките на испанската кухня. Феноменален вкус на скариди, позлатени в чесън и качествен зехтин.
- Pulpo a la gallega - октопод по галисийски
- Pulpo con salsa verde de perejil - разкошен октопод с традиционен сос за риби и морски дарове
- Xταπόδι ξυδάτο [хтаподи ксидато] - маринован октопод, най-дорото мезе за узо!
Програма
Класът ще протече в три части:
- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.
- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.
- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.
След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.