SUSHI (online)

Целта на този кулинарен клас е да усвоите техниката за приготвяне и овкусяване на ориза, избор на продукти и комбинации от вкусове и, разбира се, начините за "завиване" на рулцата. Нашето предложение е за 2 от основните видове maki sushi (навито суши).  

Hosomaki - тънко рулце суши, обвито в листо нори. 

Uramaki - в превод "рулце, обърнато наопаки".  Урамаки се различава от другите видове маки по това, че оризът е от външната страна, а листът нори е отвътре. Пълнежът е в средата на рулото, след това идва лист нори, който обвива пълнежа и накрая е оризът, който е овалян в хайвер тобико или сусам.

В нашия клас за суши ще ви покажем:

- как да приготвите и овкусите ориза

- хосомаки авокадо - ориз, нори, крема сирене, авокадо, червена чушка

- урамаки California - ориз, нори, рулца от раци, чушка и авокадо, тобико или сусам

Програма

Урокът ще протече в три части:

- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.

- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.

- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.

След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.