Pasta!
Емблематичният ни курс за pasta!
Малко са храните, които са успявали да завладеят света и пастата определено е един от тези кулинарни "завоеватели". Представяме ви нашия въвеждащ кулинарен курс в необятния и страшно вкусен и богат свят на италианската паста.
Истинската паста е предизвикателство, което си струва да приемете.
Ще ви покажем и обясним достъпно как да приготвите някои от иконите на италианската кухня. Ще споделим опита си в приготвянето на истинска паста и онези малки тънкости, които правят огромната разлика между една фина, изискана и вкусна паста и преварената тестена каша, която можете да получите, ако пропуснете някой важен детайл.
Да се приготви паста може да бъде лесно, вкусно и нецапащо занимание, с което да се забавлявате и да очаровате вашето семейство и приятели.
Benvenuti in Italia!
Този кулинарен курс включва две посещения:
27 февруари - 11:00 - 14:00 часа - приготвяне на 2 вида пълнена прясна паста
28 февруари - 11:00 - 14:00 часа- приготвяне на два вида суха паста
Програма
По време на този страхотен кулинарен курс ще приготвите, опитате и научите:
1. забавен обзор на различни видове паста, универсални и регионални
2. как се избира хубава паста
3. коя е "престижната" паста
4. какво значи "al dente" и защо италианците са толкова чувствителни на тази тема, която освен вкуса има и своите научно доказани храносмилателни ползи
5. колко са важни видът, формата и дебелината на пастата
6. как се прави прясна паста
7. как се прави пълнена паста
8. различни видове паста
9. основните правила за приготвяне на автентични сосове и овкусяване
Освен всички прекрасни истории за храна, хора и места, ще ви покажем и невероятни и автентични рецепти за паста, с които ще бъдете кулинарната звезда на всяко приятелско парти.