Веган Новобранци (интензивен курс)

Местата за този курс са изчерпани! 

***

 


С този кулинарен курс ще разбием всички митове за веган кухнята – „безвкусна, трудна и скъпа”. Ще впечатлите близките и гостите си с богата трапеза от нещо много повече от „просто салата” и „само някакви зеленчуци”. Независимо дали сте вече изцяло на веган хранителен режим, дали постите или не, дали сте любознателни относно готвенето със зеленчуци или искате да пробвате нещо ново, ще се научите как да правите разнообразни ястия вдъхновени от цял свят, приготвени здравословно, с пълноценни и минимално преработени продукти.  

С богатия си и вкусен опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по веган кухня и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и хранителни веган рецепти.

 

Този кулинарен курс включва 3 посещения:

21 февруари (18:30 - 21:30)

23 февруари (18:30 - 21:30)

25 февруари (18:30 - 21:30)

 

Програма

Заедно ще приготвим интересни и оригинални ястия с разнообразни плодове и зеленчуци, които лесно и неусетно ще ви помогнат да развивиете различни готварски способности – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на кулинарни умения ползвайки изцяло растителни съставки.

От този уникален кулинарен курс ще научите:

- подходящата първична и термична обработка за зеленчуци, печива, бобови, житни и др.

- как се готвят бобови и житни - разядка, къри и др.

- кои са подходящите подправки и комбинации за обогатяване на вкусовете

- техники за рязане и оформяне на зеленчуци според целите и нуждите

- сосове, дресинги и разядки, които лесно правят трапезата по-специална

- как се прави перфектната салата, различни питателни рецепти

- техники за сурови десерти

- алтернативи на яйца и сирене за различни цели  

- разнообразни вкусове комбинации

- употреба за безглутенови алтернативни брашна

- разнообразни съставки и супер храни богати на важни минерали и хранителни вещества (калций, магнезий, желязо и разбира се протеин)

- сезонна кухня

 

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите.

 

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.