Веган сладкарски курс, без глутен, без захар (интензивен)

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

Веган, без глутенови и без захар десерти са по-популярни от всякога!

Все повече хора се ориентират към чиста и пълноценна храна за себе си и за близките си, а когато стане въпрос за десерти зашеметяващият вкус и вид винаги са от огромно значение. 
В този първи и уникален по рода си кулинарен курс ще направите голямо разнообразие от рецепти и ще научите много интересни техники при приготвянето на вкусни и натурални веган десерти, които ще бъдат далеч от натъпканите с консерванти, подобрители и добавени захари индустриални сладкиши.

При приготвянето на рецептите се използват само пълноценни и чисти съставки, без глутен, без рафинирани и преработени продукти, без тръстикова захар, без соя, без животински продукти. 

С богатия си и сладък опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по веган кухня и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващи веган десерти.

Този кулинарен курс включва 2 посещения:

- 26 март (11:00 - 15:00)

- 27 март (11:00 - 15:00)

Програма

По време на двата дни заедно ще приготвим интересни и оригинални рецепти с разнообразни растителни съставки. Лесно и неусетно ще развиете различни сладкарски умения – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на опит и знания за приготвянето на веган десерти, без глутен и без тръстикова захар.

От този уникален кулинарен курс ще приготвите и научите:

- "Френска селска торта" - или както е известна също  - торта "Медовик" 
- Руло "Шварцвалд" с веган маскарпоне, сиропирани вишни и ганаш
- Шоколадови брауни бисквити 
- Мъфин с тиква, кафе и ориенталски нотки на кардамон 
- Поширана круша, без термична обработка и без вино, с карамелизиран лешник 
- Мус от шоколад 
- Малинова панакота с розова вода

- Работа с безглутенови брашна

- Техники за приготвяне на различни алтернативи на яйца - ленен гел, аквафаба, плодови пюрета
- Характеристики и употреба на алтернативни подсладители
- Натурални оцветители със супер храни
- Работа с агар агар

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите.

 

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.