Японска кухня!
Свободните места за този клас са изчерпани!
***
Представяме ви нашия нов кулинарен клас за традиционна японска кухня, в който ще приготвим и хапнем "Окономияки" със скариди, едно от най-атрактивните и вкусни ястия от "Страната на изгряващото слънце", и бърза японска туршия от краставици.
Японската кухня не е само суши, научете се да приготвяте нещо още по-вкусно!
Програма
お好み焼き - Окономияки
Името на това ястие е съставено от думите „кономи“ (好) – по собствен вкус и „яки“ (焼き) – приготвено на плоча. Наричано в някои страни „японската пица“, окономияки е прекрасно ястие, което има хиляди вариации и затова може да допадне на всеки. Традиционно идва от регионите на Хирошима и Кансай, но е популярен фаст фуд из цяла Япония. Може да е вегетарианска, със свинско, или както в нашия случай със скариди. Лесна е за приготвяне и изключително вкусна... Как да не се влюбиш?!
ゴマきゅうり - Японска туршия от краставици
Свежа и хрупкава, тази прясна туршия от краставици, сусам и сусамово олио е бърз и лесен начин да разнообразите скучните гарнитури и да впечатлите гостите си с нещо интересно и вкусно.