Безглутенов веган хляб (online клас)
По време на този online кулинарен клас ще научите как да приготвите 3 различни вида безглутенов хляб за различни вкусове и нужди. Kласът е подходящ както за хора здравословно принудени да се откажат от глутена, така и хора предпочитащи такъв начин на хранене.
Всички рецепти са напълно веган, без мая, без рафинирани съставки, без подобрители и без сложни миксове.
Специалистът на Food Connection в направление веган кулинария Николета Колева е избрала 3 фантастични рецепти за пълноценен безглутенов хляб, с който ще разнообразявате менюто си без да правите компромис със здравето си и вкусната храна. Николета е опитен инструктор в направления "веган кухня" и Raw foodism и с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и хранителни рецепти, без рисковете за глутеновата непоносимост.
Ето какво ще научите да приготвяте:
- Хляб 5 семена - изключително питателен хляб без брашно, на базата на традиционна за скандинавски страни рецепта
- Хипоалергичен хляб с пълнозърнест микс брашна
- Протеинов хляб с брашно от бадем и елда
Селекцията от здравословни хранителни продукти и супер храни за този клас е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им organic продуктите с марката Dragon Superfoods.
Програма
Урокът ще протече в три части:
- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.
- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.
- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.