Мексиканска кухня!

Свободните места за този клас от квотата на Food Connection са изчерпани. Има няколко места, които могат да се закупят само през Институт Сервантес, в центъра на града, на ул. "Света София", 3. Свържете се с нас за съдействие.

***

 

Представяме ви поредния ни клас за мексиканска кухня като част от общия ни проект с Instituto Cervantes за популяризиране на испанския език и културата на испаноезичния свят. И този път класът ще бъде воден от Луис Монтеро, който е родом от Мексико Сити и има много богат опит в мексиканската гастрономия.

Луис ще ви разкаже изключително интересни истории за храната и живота в Мексико и заедно ще приготвим меню от фантастични ястия.

Кулинарният клас за мексиканска кухня е в сътрудничество с Посолството на Мексико

 

N.B.: Този кулинарен урок ще се проведе на испански с помощни указания на български, като част от общия ни проект с Институт Сервантес!
Ако не говорите испански, ще се постараем да се забавлявате и да научите освен вкусни рецепти и някоя друга дума на испански :) 

Програма

 

Мексиканското ни кулинарно приключение ще ни отведе на полуостров Юкатан и ще приготвим следните традиционни и много вкусни ястия:

Cochinita pibil al estilo Yucatán – бавно сготвено свинско месо с паста от аниато. Това ястие е традиционно за полуостров Юкатан в Мексико. Специално за кулинарния курс, ще внесем паста Achiote от семенца аниато, която ще придаде невероятен аромат, вкус и цвят на ястието.

Frijoles refritos - паста от запържен черен боб

Guacamole - легендата на мексиканската кухня!

Salsa de cebolla morada y rabanitos - сос от маринован червен лук и репички

 

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.