SUSHI

Свободните места за този клас са изчерпани.

***

В този азиатски кулинарен клас, нашият инструктор Яти, която познавате от курсовете за индонезийска кухня, ще ви покаже по лесен и много ефективен начин флагмана на японската кухня - сушито. Яти има богат опит в приготвянето на суши и може да ви разкаже както никой друг как се прави хубав ориз. За да усвоите основите на домашното суши, сме подбрали 3 от базовите видове "навито суши", или както японците го наричат - Maki Sushi (巻き寿司)

Ако обичате суши, този кулинарен клас е добра възможност да се научите как се прави.

Програма

Целта на този кулинарен клас е да усвоите техниката за приготвяне и овкусяване на ориза, избор на продукти и комбинации от вкусове и, разбира се, начините за "завиване" на рулцата. Нашето предложение е за три от основните видове maki sushi (навито суши).  

Hosomaki - тънко рулце суши, обвито в листо нори. Обикновено е с един вид плънка.

Futomaki - дебело рулце с риба и/или зеленчуци, обвито с лист нори. Типичното футомаки е с диаметър 3-4 см като пълнежът му се състои от 3 различни съставки съчетани така, че да си пасват вкусово и цветово. 

Uramaki - в превод "рулце, обърнато наопаки". Средно цилиндрично парче суши с два или повече пълнежа. Урамаки се различава от другите видове маки по това, че оризът е от външната страна, а листът нори е отвътре. Пълнежът е в средата на рулото, след това идва лист нори, който обвива пълнежа и накрая е оризът, който е овалян в хайвер тобико или сусам.

 

За нашия клас за суши ще приготвите:

1. Хосомаки авокадо - ориз, нори, крема сирене, авокадо, червена чушка

2. Футомаки сьомга - ориз, нори, сурова сьомга, краставица, авокадо, крема сирене

3. Урамаки Филаделфия - ориз, нори, пушена сьомга, лимонова кора, авокадо, крема сирене

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.