Храна за Промяна

Свободните места за този курс са изчерпани!

***

„1 промяна в храненето на ден прави 365 промени в годината. Което си е промяна на живота.“ - Сара Бритън

 

Представяме ви нашия пореден съвместен проект с хранителния терапевт и консултант и страхотен човек - Михаела Белорешка. С помощта на Михаела, вие ще достигнете до осъзнат избор и контрол над това, с което се храните и как вашето меню да бъде сезонно, балансирано и богато на всички важни за доброто физическо и духовно здраве.

Този курс е за всички, които осъзнават огромната роля, която пълноценната и добра храна има върху нашия живот и този на нашите деца.

Ние не сме просто това, което ядем! Ние имаме съдбовна роля колко здрави ще бъдат нашите деца.

Храната е избор, който всеки от нас прави - всеки ден, цял живот. 

 

Курсът "Храна за Промяна" е в 4 посещения с лекционна част, Q&A и практическа част:

- 21 април - Модул 1: Основи на здравословния живот 

- 22 април - Модул 2: Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?

- 28 април - Модул 3: Детоксикация и разтоварване в ежедневието - какво е детоксикация и какво е важно да знаем?

- 29 април - Модул 4: Десерти – психология на храненето и наслада от храната

 

Описание на пълната програма ще откриете по-долу.

На края на курса, всички участници ще получат безплатни материали и практически съвети за здравословно хранене, както и две книги със сезонни рецепти на Михаела Белорешка!

Програма

Лекция 1. Основи на здравословния живот (лекция, Q&A и практическа част)

- Правилно приготвяне и комбиниране на различни групи храни
- Каква е разликата между храната днес и естествената храна от природата?
- Как да пазаруваме с разбиране за качеството на продуктите около нас?

Практикум: Баланс и здраве. В този модул ще се научим как да си приготвим полезни и вкусни допълнения към всяко едно хранене, които подпомагат усвояването на хранителни вещества и разнообразяват менюто. Ще се научим да правим пречистено масло гхи, кълнове, прясна и дива ферментация на зеленчуци!

Ще приготвим джинджифилова сьомга с цветна пролетна салата с аспержи.

Бонус материали:
Как да си направим кълнове.pdf
Как да си направим пречистено масло гхи.pdf
Как да си направим дива и прясна ферментация у дома.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 2. Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?

- как работи храносмилателната система, какво я стимулира и блокира?
- как храносмилането е свързано с имунитета и алергиите?
- как да приготвяме храните, за да са лесни за храносмилане – древни техники
- подправки, храни и билки – как да ги използваме?

Практикум: Сезонна купа на изобилието. В този модул ще научите как да сготвите правилно зърнени храни, как да сварите вкусно и правилно бобови храни, да приложите различни техники и да овкусите всичко с един дресинг!

Ще приготвим цветна купа от пухкав басмати ориз с бадеми и роза, най-вкусната салата от леща, мариновани пролетни зеленчуци, масажиран кейл.

Бонус материали:
Приготвяне на зърнени храни.pdf
Приготвяне на бобови храни.pdf
Лечебни храни за храносмилане.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 3. Детоксикация и разтоварване в ежедневието

- какво е детоксикация и какво е важно да знаем?
- как да си направим детокс смути и хранителен режим, в който да се разтоварваме, но да не гладуваме?
- Разтоварване в работното ежедневие и поддържане на активен живот
- Техники за приготвяне на сурови храни

Практикум: Деток смути и суров обяд. В този модул ще научите как да приготвите сами у дома различни видове ядково/зърнено мляко, да балансирате съставките в своето смути и ще приготвим вкусни и разнообразни сурови ястия, която можете да хапвате всеки ден от своя разтоварващ режим.

Сурово пролетно смути
Сурови цветни такоси със сурова салата олсло и ароматен ядков сос

Бонус материали:
Eжедневни детокс техники.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 4. Здравословни десерти – психология на храненето и наслада от храната

- какво е осъзнато хранене и как то се отразява на здравето ни?
- какво представлява емоционалното хранене и как да го разпознаем
- мястото на десертите и сладкото в здравословното хранене?

Практикум: 3 вида леки десерти. В този модул ще поговорим за осъзнатото хранене и как храната се е превърнала в начин на живот, наслада и споделяне. Ще приготвим 3 вида леки и щадящи тялото десерта за специални моменти.

Панакота с малини и босилек
Хрупкави гранола матча барчета
Шоколадов бар „Блаженство и красота“

Бонус материали:
Лечебни храни за баланс на кръвна захар.pdf
Психология на храненето.pdf
Рецепти.pdf

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.