Корейска кухня!

Досегът с корейската кухня е провокиращо сетивата приключение, което трябва да бъде споделено – в „страната на утринната свежест“ това се случва цветно, ароматно, дръзко и шумно и най-вече с много емоция.

Наш гид в света на корейската кухня за пореден път ще бъде Мирослава Забуртова - преподавател в катедра "Кореистика" на СУ и една от малкото българки, които могат да ви разказват увлекателно и с невероятна любов за корейската кухня и култура.

Програма

Представяме ви изключително богато и разнообразно меню с някои от иконите на корейската кухня.

 

찜닭/닭찜 (Jjimdak; Задушено ястие с пиле, зеленуци и нудли от сладък картоф) 

Jjimdak е типично регионално ястие от гр. Андонг, изключително питателно, богато и многопластово, за което свидетелстват няколко фактора: за произхода на това ястие съществуват поне 3 различни теории, разполага с две имена, постигнати чрез размяна на първата и втората сричка 찜닭/닭찜, продуктите, от които се приготвя са разнообразни - пиле, зеленчуци и нудли от сладък картоф, а сосът, с който се задушава, създава сладко-лютите нотки на ястието.

오이무침 (Oi Muchim) – „прясно кимчи от краставица“ (пикантна и много свежа салата от краставица)

가지나물 (Gaji Namul) – познатият ни патладжан, интерпретиран по корейски.

 

 

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.