Зехтин!

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

На този уникален кулинарен клас ще се потопим в света на зехтина extra virgin, многообразен по вкусове и аромати като този на виното. Ще се насладим на философията на „Средиземноморската диета“ в действие! 

Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин и създател на проекта My Pure Olive, ще сподели повече за категориите зехтин, полезните за здравето качества и разнообразните техники за готвене със зехтин.

Ще разберете как да избирате зехтин, как да разчитате етикета, може ли да готвим със зехтин и колко полезен е зехтинът за нашето здраве.

Програма

Освен лекционната част, ще приготвим и хапнем следното меню:

- печен сладък картоф със зехтин и пушен червен пипер

- пиле по андалуски със сос от бадеми и шафран и премиум зехтин Borges Reserva de la familia (100% сорт "Арбекина")

- средиземноморски кекс с анасонова ракия и гръцки зехтин Aristeon от Закинтос (100% сорт "Коронейки")

 

Изказваме нашите благодарности за оказаната продуктова и дидактическа подкрепа на нашите приятели от водещия производител на зехтин в Испания - Borges и висококачествените зехтини Aristeon от остров Закинтос. 

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.