Paella!

Свободните места за този клас са изчерпани.

***

 

Истинската и неповторима Paella de mariscos!

Представяме ви поредното издание на вълнуващите ни и уникални кулинарни класове на испански език, които са част от съвместен проект на Instituto Cervantes - София и кулинарно училище Food Connection за популяризиране на испанския език, култура и гастрономия по най-човешкия и естествен начин - споделяйки храната и говорейки на общ език.

Сетивата на всички фенове на великата paella de mariscos (паеля с морски дарове) ще бъдат възнаградени от много специалния ни кулинарен клас за паеля. Ще ви пренесем в слънчева Испания с едно от най-емблематичните испански ястия. От този курс очаквайте по лесен, разбираем и практичен начин да споделим с вас тайните на добрата паеля и някои от тайните на обработката на морски дарове.

Паелята ще бъде приготвена в оригинални стоманени тави "paelleras" и първокачествени продукти. 

За този кулинарен клас ви обещаваме 100% испанско изживяване и 100% автентичен вкус с нашия опитен инструктор по испанска кухня Митко. Ще се забавляваме, ще сготвим и хапнем заедно!

Vamos chicos!!!

 

N.B.: Този кулинарен урок ще се проведе на испански, като част от общия ни проект с Институт Сервантес!

Ако не говорите испански, ще се постараем да се забавлявате и да научите освен вкусни рецепти и някоя друга дума на испански :)

Програма

По време на кулинарния клас за Paella ще ви покажем и разкажем:

- кой ориз е подходящ за паеля
- какво e "fumet" и "socarrat"
- как да избираме шафран и кои са "ментетата"
- различни идеи и видове паеля
- какви съдове да ползваме за добра паеля
- трикове и малки тайни за истинска паеля
- как се живее и хапва в Испания 

Историята и техниката на истинската паеля можете да видите и чуете само в кулинарно училище Food Connection.

Елате да се забавляваме по испански! Оле!

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.