Италиански козунак - Colomba

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

Ако сте били в Италия за Великден, вероятно сте опитали разкошния сладкиш Colomba di Pasqua, който е италианският вариант на нашия козунак. Този десерт се прави само за Великден и едно от най-характерните за него неща е формата му, която наподобява гълъб – символ на мира, възраждането и Светия Дух.

Този сладкиш е изключително деликатен и съчетава едни от най-емблематичните за Средиземноморието вкусове и аромати – портокалови корички, стафиди, бадеми.

Произходът на Colomba е доста стар, като някои легенди от VI век свързват този десерт с ломбардския крал Албоино, който при завладяването на Павия един ден преди Великден, бил удостоен със сладък хляб с формата на гълъб. Разбира се, има и други версии, според които в началото на ХХ век миланската фирма Motta започнала да произвежда великденска версия на коледния сладкиш „Panettone“.

Независимо кога е създаден, сладкият „Великденски гълъб“ очарова поколения италианци и всички, които са имали удоволствието да опитат този фантастичен десерт.

Програма

За този кулинарен клас сме ви подготвили истински празник за душата и за пореден път ще ви очароваме с автентична италианска кухня. Ще ви покажем и научим как да приготвите италианския козунак "коломба" (Colomba).

Всеки участник ще приготви и отнесе за вкъщи тесто за Colomba, а всички заедно ще хапнем прекрасните козунаци, чиито аромат ще ви плени още от прага на кулинарното училище. 

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.