Ливанска кухня!

След разбиващия успех на предишните издания на класовете ни за арабска кухня с чаровната Хриси Тахле,  за нас е огромно удоволствие да обявим новите ни приказни предложения от вкусния и ароматен свят на богатата ливанска кухня.

Хриси ще ни пренесе в сърцето на кулинарен Бейрут, където вкусната храна и безкрайното ливанско гостоприемство правят вълшебната връзка, заради която съществува Food Connection. 

За доброто ни настроение ще се погрижат и нашите приятели от Yeni Raki, които ще изкарат духа от бутилката на ароматна ракия.

Заповядайте на този кулинарен урок и празник за сетивата и душата. 

Програма

Нашето меню за този фантастичен кулинарен курс ще включи следните традиционни и невероятно вкусни ястия:

 

كبّة بالصينيّة (Къббе билсание)

Богатият и наситен вкус на Близкия Изток е намерил едно от своите най-добри изражения в лицето на това разкошно и много, много вкусно ливанско ястие. "Къббе билсание" е толкова добро, че сме сигурни, че ще го приготвите още на следващия ден.

 

تبولة (Табуле)

Всички познаваме свежестта и витаминозния заряд на тази разкошна салата от магданоз и булгур. Хриси ще ни покаже някои малки тайни как салатата да стане по-добре.

 

عيش السرايا (Аиш ассарая)

"Хлябът на двореца" - какво по-добро име за това абсолютно изкушение, сякаш излезнало от приказките на Шехеразада от "1001 нощ".  Не можем и да си помислим за по-добър завършек на тази невероятна кулинарна вечер, изпълнена с ориенталски вкусове, аромати и топлосърдечното гостоприемство на Хриси Тахле. 

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.