Храна за Промяна

4 посещения Цена: 300 лв. Остават 1 място!

Регистрация за курса

„1 промяна в храненето на ден прави 365 промени в годината. Което си е промяна на живота.“ - Сара Бритън

 

Представяме ви нашия пореден съвместен проект с хранителния терапевт и консултант и страхотен човек - Михаела Белорешка. С помощта на Михаела, вие ще достигнете до осъзнат избор и контрол над това, с което се храните и как вашето меню да бъде сезонно, балансирано и богато на всички важни за доброто физическо и духовно здраве.

Този курс е за всички, които осъзнават огромната роля, която пълноценната и добра храна има върху нашия живот и този на нашите деца.

Ние не сме просто това, което ядем! Ние имаме съдбовна роля колко здрави ще бъдат нашите деца.

Храната е избор, който всеки от нас прави - всеки ден, цял живот. 

 

Курсът "Храна за Промяна" е в 4 посещения с лекционна част, Q&A и практическа част:

- 2 ноември - Модул 1: Основи на здравословния живот 

- 3 ноември - Модул 2: Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?

- 9 ноември - Модул 3: Детоксикация и разтоварване в ежедневието - какво е детоксикация и какво е важно да знаем?

- 10 ноември - Модул 4: Десерти – психология на храненето и наслада от храната

 

Описание на пълната програма ще откриете по-долу.

На края на курса, всички участници ще получат безплатни материали, рецепти и практически съвети за здравословно хранене, както и книга със сезонни рецепти на Михаела Белорешка!

Програма

 

Лекция 1: Основи на здравословния живот  (лекция, Q&A и практическа част)


- Правилно приготвяне и комбиниране на различни групи храни
- Какво се случва с храната днес и нуждите на тялото ни?
- Как да пазаруваме с разбиране за качеството на продуктите около нас?


Практикум: Баланс и здраве. В този модул ще се научиш как да си приготвяш полезни и
вкусни допълнения към всяко едно хранене, които подпомагат усвояването на хранителни
вещества и разнообразяват менюто. Ще се научиш да правиш пречистено масло гхи,
кълнове, прясна и дива ферментация на зеленчуци!


Меню: джинджифилова сьомга с цветна есенна салата

Бонус материали:
Как да си направим кълнове.pdf
Как да си направим пречистено масло гхи.pdf
Как да си направим дива и прясна ферментация у дома.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 2: Защо храносмилането е толкова важно за цялото тяло?


- как работи храносмилателната система, какво я стимулира и блокира?
- как храносмилането е свързано с всички системи в тялото?
- как да приготвяме храните, за да са лесни за храносмилане – древни техники и модерни
трикове
- подправки, храни и билки – как да ги използваме?

Практикум: Сезонна купа на изобилието. В този модул ще научиш как да сготвиш
правилно зърнени храни, да свариш вкусно и правилно бобови храни, да приложиш
различни техники за обработка на сурови храни, които подпомагат храносмилането.

Меню: цветна купа от пухкав басмати ориз с бадеми и кокос, пиперлив нахут, мариновани
моркови и ряпа, няколко вида масажирано зеле с авокадо сос

Бонус материали:
Приготвяне на зърнени храни.pdf
Приготвяне на бобови храни.pdf
Лечебни храни за храносмилане.pdf
Рецепти.pdf

 

Лекция 3: Детоксикация и разтоварване в ежедневието


- какво е детоксикация и какво е важно да знаем за този процес?
- как да си направим детокс смути и хранителен режим, в който да се разтоварваме, но да
не гладуваме?
- кои са всички системи за детокс в тялото и доказани техники, съобразени с активния
начин на живот, които да прилагаме
- техники за приготвяне на сурови храни

Практикум: Детокс смути и суров обяд. В този модул ще научите как да приготвите сами
у дома кълнове, да балансирате правилно съставките в своето смути и ще приготвим
вкусни и разнообразни компоненти за такоси, които може да хапвате всеки ден от своя
разтоварващ режим.

Меню: Сурово детокс смути; Сурови цветни такоси с тамари гъби и ароматен ядков сос

Бонус материали:
Eжедневни детокс техники.pdf
Рецепти.pdf

Лекция 4: Здравословни десерти – психология на храненето и наслада от храната


- какво е осъзнато хранене и как то се отразява на здравето ни?
- какво представлява емоционалното хранене и как да го разпознаем
- мястото на десертите и сладкото в здравословното хранене?

Практикум: 3 вида леки десерти. В този модул ще поговорим за осъзнатото хранене и как
храната се е превърнала в начин на живот, наслада и споделяне. Ще приготвим 3 вида
леки и щадящи тялото десерта за специални моменти.
Меню: Хрупкав гранола бар, поширана круша с билки, много шоколадов мока мус.

Бонус материали:
Лечебни храни за баланс на кръвна захар.pdf
Психология на храненето.pdf
Рецепти.pdf

Зала "Ами Буе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.