Риба - от филетиране до соса (online клас)

1 посещение Цена: 30 лв. Остават 2 места!

Регистрация за курса

Нашият експерт по средиземноморска кухня Митко, като истински Нептун ще ви въведе в царството на рибите. Ще посветим този онлайн клас на една от най-достъпните и същевременно вкусни риби на българския пазар - ципурата.

Митко ще ви разкаже и покаже как да избирате рибата, как да я филетирате и какво да правите с готовите филета. Ще поговорим за овкусяването и подходящите сосове, както и техниките за приготвяне на риба. 

Очаква ви вкусна кобинация с рецепти от Средиземноморската кухня. 

Програма

За този кулинарен клас сме подготвили меню, което можете да приготвяте както в съчетание, така и по отделно и да бъде комплимент към други ястия. 

Ще приготвим и хапнем:

- филета ципура en papillote 

- канапе от ароматна pasta с чери домати, маслини и свежи подправки 

- босилеков сос Pistou, който е перфектното допълнение за риба

 

Урокът ще протече в три части:

- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.

- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.

- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.

След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.