Риба - от филетиране до соса (online клас)

Нашият експерт по средиземноморска кухня Митко, като истински Нептун ще ви въведе в царството на рибите. Ще посветим този онлайн клас на една от най-достъпните и същевременно вкусни риби на българския пазар - ципурата.

Митко ще ви разкаже и покаже как да избирате рибата, как да я филетирате и какво да правите с готовите филета. Ще поговорим за овкусяването и подходящите сосове, както и техниките за приготвяне на риба. 

За този онлайн кулинарен клас сме подготвили меню, което можете да приготвяте както в съчетание, така и по отделно и да бъде комплимент към други ястия. 

Ще научите:

- как да изберете и филетирате ципура

- как да сготвите филета ципура "en papillote" 

- вкусно канапе от ароматна паста тип "fregola", овкусена със сушени домати, маслини и подправки 

- босилеков сос pistou, който е перфектно допълнение към нашата риба

Програма

Урокът ще протече в три части:

- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.

- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.

- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.

След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.

ONLINE КЛАС

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.