Сурови торти с пробиотици (onlinе клас)

Представяме ви кулинарния ни клас за сурови десерти от ново поколение. Специалното на рецептите и техниките, които ще научите на този клас, е че всички кремове за торти ще са ферментирали с пробиотик. По този начин десертът е по–лесен за храносмилане и по–лек от стандартната сурова торта!

Също така за приготвянето на тези десерти се използват само пълноценни и чисти съставки, без глутен, без рафинирани и преработени продукти, без тръстикова захар, без животински продукти. Ползваните подсладители са кокосова захар, кслилитол, еритрол, които не вдигат рязко гликимичния индекс и са подходящи за диабетици. Ползват се сушени плодове в много малки количества за разлика от типичните сурови торти. 

Благодарение на богатият си опит във веган и raw кулинарията придобитa на различни места по света и редица професионални курсове при водещия експерт по сурови десерти и шоколад във Великобритания - Ейми Левин (Amy Levin), Николета Колева ще ви научи на чудесни и лесни за приготвяне рецепти за сурови торти както и много съвети и техники за приготвянето им в домашни условия.

 Курсът е подходящ за вегани.

 

В този клас ще видите и научите:

- Рецепта и техника за ферментация на крем от кашу в домашни условя

- Мраморна торта парфе с два крема от ягоди и веган маскарпоне

- Тарт с ганаш от бадеми и портокал

- Суров конфитюр от горски плодове (без захар и без термична обработка)

- Рецепта за сос от рожков

- Различни видиве алтернативни и нерафинирани подсладители 

- Техники за декорация 

  

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.
За този кулинарен клас се ползва пробиотик марка Провиотик (PROVIOTIC) - растителен иновативен пробиотик Lactobacillus Bulgaricus (vegan & organic), изолиран от българско кокиче, без консерванти и изкуствени добавки.

Програма

Урокът ще протече в три части:
- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.

- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.

- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.

След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.

ONLINE КЛАС

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.