Тънкостите на легендарната южняшка паста, споделени достъпно и разбираемо!
Нашият опитен инструктор Митко ще разкаже за живота с една неаполитанска mamma и ще ви научи как да направите страхотна южноиталианска паста.
Ще приготвим автентични рецепти от Лацио, Кампания и Калабрия.
Пригответе се за феноменално вкусна паста!
Benvenuti in Italia!
Програма
По време на този страхотен кулинарен курс ще приготвите и научите:
- Spaghetti alla carbonara - истинската рецепта за карбонара!
- Ziti al ragù napoletano - паста, която ще ви докара до екстаз! Бавно готвен сос с домати и телешко месо, в който ще се влюбите веднага!
- Fusilloni calabresi con porcini e nduja - още една главозамайващо вкусна паста, незабравим вкус на калабрийско лято!
- как се избира хубава паста
- основните правила за овкусяване на прясна паста
- колко са важни видът, формата и дебелината на пастата
- какво значи "al dente" и защо италианците са толкова чувствителни на тази тема, която освен вкуса има и своите научно доказани храносмилателни ползи