Ливанска кухня!

Свободните места за този клас са изчерпани!

***
За нас е огромно удоволствие да обявим дългоочакваното завръщане към приказните вкусове и аромати на богатата ливанска кухня с феноменалната Тереза Фегали.

Тереза ще ни пренесе в сърцето на кулинарен Бейрут, където вкусната храна и безкрайното ливанско гостоприемство правят вълшебната връзка, заради която съществува Food Connection. 

С Тереза ви казваме: "أهلا وسهلا" ("ахлен уа сахлен", което накратко се превежда "добре дошли", но всъщност е изключително дълбок израз за гостоприемство и споделяне и означава да накараш гостите да се почувстват като част от семейството и да им предложиш всичко, което имаш).

Програма

Нашето меню за този фантастичен кулинарен курс ще включи следните традиционни и невероятно вкусни ястия:

 

حُمُّص

Хуммус - добре познатото предястие, което обаче има своите тайни. Тереза ще ви покаже как от обикновения нахут да направите пухкав и невероятно вкусен домашен хумус, с който ще триумфирате всеки път, когато имате гости и искате да направите нещо бързо и ефектно.

 

رز مع دجاج

Басмати ориз с букет от арабски подправки и пилешко. Опитайте това ястие веднъж и никога повече няма да гледате по същия начин на пилето с ориз :)  

 

كنافة

Кнефе [knefah] е познато от турския му аналог - кюнефе. Ливанското кнефе обаче е доста по-различно и бихме казали, ще бъде много, много вкусна изненада за всички любители на десертите. Ще бъде много богат и изключително вкусен десерт, в който ще се влюбите. Специално за този интригуващ десерт, Тереза ще донесе домашна розова вода и истинска домашна вода от портокалови цветчета (neroli), която със своя изискан и божествен аромат ще ви отнесе моментално в Ориента. Готови ли сте за това кулинарно пътешествие?

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.