Pasta fresca!

Свободните места за този клас са изчерпани!
***

Тънкостите на истинската прясна паста, споделени достъпно и разбираемо!

Нашият опитен инструктор Митко ще разкаже за живота с една италианска mamma и ще ви научи как да направите страхотна прясна паста в домашни условия.

Ще научите как да замесите тестото и как да го разточите прецизно. Ще приготвим и автентични италиански плънки, с които ще направите най-предизвикателната част от пастата - пълнената прясна паста!

Пригответе се за феноменално вкусна паста, приготвена от самите вас!

Benvenuti in Italia!

Програма

По време на този страхотен кулинарен курс ще научите:

  1. как да приготвите тесто за прясна паста и какви са видовете тесто  
  2. как да работите с машинка за паста и да разточите фино листовете тесто 
  3. основни умения за приготвяне на пълнена прясна паста 
  4. какво значи "al dente" и защо италианците са толкова чувствителни на тази тема, която освен вкуса има и своите научно доказани храносмилателни ползи
  5. колко са важни видът, формата и дебелината на пастата 
  6. как се избира хубава паста
  7. основните правила за овкусяване на прясна паста

Освен всички прекрасни истории за храна, хора и места, ще ви покажем и невероятни и автентични рецепти за паста, с които ще бъдете кулинарната звезда на всяко приятелско парти.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.