Pasta secca!

Свободните места за този клас са изчерпани!

***
Тънкостите на легендарната южняшка паста, споделени достъпно и разбираемо!

Нашият опитен инструктор Митко ще разкаже за живота с една неаполитанска mamma и ще ви научи как да направите страхотна южноиталианска паста. 

Ще приготвим автентични рецепти от Лацио, Кампания и Калабрия.

Пригответе се за феноменално вкусна паста! 

Програма

По време на този страхотен кулинарен курс ще приготвите и научите:

- Spaghetti alla carbonara - истинската рецепта за карбонара!

- Ziti al ragù napoletano - паста, която ще ви докара до екстаз! Бавно готвен неаполитански сос с домати и телешко месо, в който ще се влюбите веднага!

- Fusilloni calabresi con porcini e nduja - още една главозамайващо вкусна паста, незабравим и пикантен вкус на калабрийско лято!

-  как се избира хубава паста

- основните правила за овкусяване на прясна паста

- колко са важни видът, формата и дебелината на пастата 

- какво значи "al dente" и защо италианците са толкова чувствителни на тази тема, която освен вкуса има и своите научно доказани храносмилателни ползи

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.